Nemocniční lékárna slaví 10 let

V červenci 2014 je to deset let od doby, kdy byla v nemocnici zřízena vlastní lékárna. Ta sídlí ve vstupní hale nemocnice, vlevo od recepce. Nemocniční lékárna slouží nejen pro zásobování léky jednotlivých oddělení nemocnice, ale také veřejnosti, okolním zdravotnickým zařízením a institucím sociální péče, jako jsou například i domovy seniorů. V nabídce jsou nejen léky na recept, ale i volně prodejná léčiva a ostatní lékárenský sortiment.

„Pro naše zákazníky můžeme nabídnout také individuálně připravované léčivé přípravky včetně očních kapek. Dále jsme schopni zajistit individuálně připravované vakcíny pro alergologii. Rovněž vlastníme licenci na přípravu léčiv s efedrinem. Našim zákazníkům nabízíme zákaznické karty, na které mohou sbírat bonusové body a ty si při dalším nákupu vybírat ve formě slevy,“ vyjmenovala další ze služeb vedoucí ústavní lékárny Eva Holubová.
 
Součástí lékárny je také prodejna zdravotnických potřeb, která je umístěna rovněž ve vstupní hale nemocnice, a to v samostatných prostorách směrem k dětskému pavilonu.
 
„Naše prodejna je specializovaným pracovištěm na výdej zdravotnických prostředků a pomůcek. Vydáváme pomůcky jak na poukazy od lékařů, tak máme samozřejmě i volný prodej s širokým sortimentem. Máme smlouvy se zdravotními pojišťovnami na zapůjčení invalidních vozíků, polohovacích postelí, a to včetně jejich odvozu k pacientovi domů. U pacienta doma jsme schopni zajistit i servis a opravy těchto pomůcek. Z dalších služeb nabízíme zajištění individuální výroby bot pro diabetiky a individuální výrobu kompresních punčoch na míru,“ doplnila Eva Holubová.
 
Lékárna je otevřena v pracovní dny v době od 7,30 do 17 hodin a prodejna zdravotnických potřeb v době od 8 do 16 hodin. Další informace ke službám lékárny a prodejny zdravotnických potřeb jsou k dispozici na internetových stránkách nemocnice (www.nemocnice-lt.cz). 
 
Naděžda Křečková